Intézményünkről

Az intézményünk gyógypedagógiai oktatási-nevelési intézmény, középsúlyos értelmi fogyatékos gyermekek alapfokú iskolai (1-8.évfolyam) és készségfejlesztő iskolai (9-12. évfolyam) oktatására, kollégiumi ellátására, valamint súlyosan halmozottan sérült gyermekek nappali fejlesztésére és gondozására szolgál.

Iskolánk épülete szép, modern, jól felszerelt. Nagy kerttel, sportpályával és játékra alkalmas udvarral rendelkezik. Intézményünkben az egész napos foglalkoztatásokhoz, a gyermekek testi-lelki fejlesztésének a legjobban megfelelő, korszerűen kialakított és felszerelt helyiségek vannak.

A kollégium az iskola épületében lett kialakítva, 7 szép, korszerű, világos hálóval működik, amelyben otthonos elhelyezést biztosítunk kollégista tanulóink részére.
Célunk, hogy hatékony fejlesztéssel, neveléssel és oktatással a tanulóinkat eljuttatni a lehetőségeik felső határáig.


Általános Iskola

Az első évfolyamot két tanév alatt végzik el a tanulók, ez lehetőséget teremt az iskolába lépő gyermekek eltérő képesség-struktúrájának elemi szintű fejlesztéséhez, az állapotukból eredő hátrányok csökkentéséhez.

Olvass tovább…


KészségfejlesztőIskola

A készségfejlesztő iskola célja, hogy az értelmileg akadályozott tanulók tanulmányaik befejeztével egyéni képességeiknek megfelelően viszonylag önálló életet éljenek, legyenek képesek irányítással egyszerű munkafolyamatok elvégzésére.

Olvass tovább…


Munkaközösségeink

Intézményünkben 9 munkaközösség és 1 munkacsoport működik.

Olvass tovább…

Kollégium

Az intézmény részét képezi egy kollégium, mely iskolánk tanulói számára biztosít lakhatást a tanév során.

Olvass tovább…


Fejlesztő nevelés-oktatás

Ha a sajátos nevelési igényű gyermek súlyos és halmozottan fogyatékos, attól az évtől kezdve, hogy tankötelessé válik, fejlesztő nevelés-oktatásban vesz részt…

Olvass tovább…


Alapítvány

1991-ben, az iskola dolgozói által összegyűjtött 100.000 Ft induló tőkével kezdte működését a Hendikep Alapítvány, mely a Friss u-i Dió Általános Iskola és Kollégium (anno a Diószeghy Sámuel u-i iskola) középsúlyosan értelmi fogyatékos és más társuló fogyatékkal élő, hátrányos helyzetű iskoláskorú gyermekei létfeltételeinek javítása érdekében jött létre.

Olvass tovább…


Ugrás a lap tetejére

Kréta Iskolánk dolgozóinak

Kréta - Iskolánk dolgozóinak

Kréta szülők részére

Kréta szülőknek