Hírek, ügyintézés

Kérjük támogassa alapítványunkat

 

Adószám 19672050-1-43

Hírek, ügyintézés

Kedves Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy iskolánkban minden csoport számára folytatódik a jelenléti oktatás 2021. május 10-től.
A kollégium 2021. május 10. reggel 7 órától várja a tanulókat.


Kedves Szülők!

Kérjük az alábbiak betartásának szíves tudomásul vételét:

Ha a gyermekük beteg volt, akkor a betegség után csak abban az esetben jöhet iskolába, illetve a diákotthonba, ha az orvos erről igazolást ad, hogy meggyógyult és közösségbe mehet. Ezzel a többi gyermeket szeretnénk védeni. Úgy gondoljuk, hogy ez mindenki érdeke.

Kérjük, hogy Önök is segítsenek ebben és NE hozzák be addig a gyermeküket, amíg az orvos nem igazolja azt, hogy meggyógyult!

Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük: vezetőség


Felhívjuk szíves figyelmüket a következő törvénymódosításra:

Amennyiben a tanuló 10 órát (tanórát) igazolatlanul hiányzik, köteles az intézmény az illetékes jegyzőnek jelezni. (ez még csupán annyit jelent, hogy jobban odafigyelnek a családra), viszont ha többször előfordul ez a probléma és az adott tanévben összegyűlik 50 óra (kb. 10 nap) hiányzás, ami nem igazolt, akkor ismételt jelzéssel kell élnünk és a törvény szerint akár fel is merülhet az (ha a gyermekvédelmi szervek súlyosabb problémát találnak) , hogy a gyermeket védelembe veszik, a részére folyósított családi pótlék teljes összegét pedig megvonják a szülőktől.

A fentiek figyelembe vételével megkérjük Önöket, hogy a gyermekük iskolánkból való hiányzásait minden esetben igazolni szíveskedjenek. A szülő a tanév során 3 napot igazolhat, a többi hiányzáshoz orvosi igazolás szükséges vagy igazgatói engedély. Betegség esetén fontos, hogy orvostól „közösségbe mehet” igazolást kérjenek. Ha ezt elmulasztják, akkor kénytelenek vagyunk igazolatlan hiányzásként adminisztrálni a tanuló távollétét.

Kérjük Önöket, ha a fentiekkel kapcsolatban kérdésük van, bizalommal forduljanak a vezetőséghez vagy a gyermekvédelmi felelősünkhöz, Karácsonyné Kovács Nikolettához.

Együttműködésüket és megértésüket köszönjük!

Kréta Iskolánk dolgozóinak

Kréta - Iskolánk dolgozóinak

Kréta szülők részére

Kréta szülőknek