rajz26.jpg

Kedves Szülő/k!

 

Megkérjük Önöket, hogy gyermekük hatósági igazolványát (ingyenes utazásra szolgáló kis kártya) mindenképpen bocsássák intézményünk rendelkezésére, adják le a diákotthonban, vagy az iskolában. A hétvégi hazamenetelre visszakapják azokat.
Mostantól sajnos nem tudjuk a kártya nélkül biztosítani tanulóink utaztatását, sem diákotthonunkból az iskolába, sem pedig külső programokra.
Már több esetben meggyűlt a bajunk az ellenőrökkel! Próbáltunk egyezségre jutni a BKV-val, és egyedi elbírálást kérni esetünkben, de sajnos többszöri próbálkozásaink sem voltak sikeresek. Tehát kötelezően ott kell legyen ez az igazolvány minden tanulónknál, vagy az őket kísérő felnőtteknél utazáskor!


Többféle lehetőség kínálkozik:
•    A szülő leadja a kártyát mikor gyermekét intézetünkbe hozza, és visszakapja mikor érte jön. Mi természetesen felelősséget vállalunk minden esetben, a nálunk eltűnt kártyákat saját költségünkön pótoljuk!
•    A szülő igényel magának még egy kártyát (2000 Ft) a  MÁK-nál, és így az egyik igazolványt csak mi, a másikat a szülő használja. Ebben az estben, ha mi elveszítjük az igazolványt azt mi pótoljuk is magunknak, a szülőnek pedig nem kell várni az új kártyára, hisz van saját példánya!
•    A szülő nem adja le az utazási kártyát, vállalja, hogy gyermekét minden nap ő kíséri a diákotthonunkból iskolánkba és délután vissza, és elfogadja, hogy gyermekét semmilyen külső programra elvinni nem tudjuk!
•    A szülő nem adja le a kártyát, de kéri utaztassuk igazolvány nélkül is gyermekét. Ebben az esetben a szülő vállalja, hogy az esetleges ellenőrzésekkor kiszabott büntetési bírságot Ő fizeti ki, mivel ezt a költséget mi nem vállaljuk helyette!
•    Minden hónapban vesz a gyermeknek egy diákbérletet

 

 

Dió Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, és Kollégium - Minden jog fenntartva! 1098. Budapest, Friss u. 2