rajz15.jpg

 

Rehabilitációs úszásoktatás

 

Iskolánkban 2001 óta folynak gyógytornász-gyógypedagógus-rehabilitációs úszásoktató vezényletével vízi foglalkozások, melyek célja kisvízben a vízhez-szoktatás, megfelelő vízbiztonság elérése, helyes légzéstechnika elsajátítása, az arra képesek esetén 1-2-3 úszásnem minél megfelelőbb technikájú elsajátítása, majd ezek mélyvízben történő tökéletesítése, az állóképesség fokozása.


Azonban nem mindenkinél elsődleges cél az úszásnemek elsajátítása. Ezekben az esetekben célunk a megfelelő vízbiztonság kialakítása. Fontos, hogy a gyermek élvezze a vizet, ne féljen benne. A víz által nyújtott élmények mellett törekszünk a vitálkapacitás növelésére, a beszűkült ízületek mozgásterjedelmének fokozására, a feszes izomzat oldására, illetve a hipotón izomzat erősítésére, a mozgáskoordináció javítására, a mozgásbiztonság, az egyensúly, az állóképesség, illetve az általános kondíció növelésére.

 

 

 

 

 

 

Dió Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, és Kollégium - Minden jog fenntartva! 1098. Budapest, Friss u. 2